Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Taką zupę podaję na Wigilię, ale wtedy bulion zastępuję wodą.
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2186
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 199
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 31
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 44
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2186
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 199
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 31
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 44
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki podobnej wielkości i włożyć do większego rondla z grubym dnem. Smażyć na maśle delikatnie mieszając, aż odparuje z nich sok. Dodać jeszcze trochę masła oraz posiekaną cebulę, smażyć razem przez chwilę, aż cebula się zeszkli. Wlać bulion (zupę można przygotować na wodzie) i gotować przez około 10 - 15 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, ziemniaki pokroić w kostkę, pozostałe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do zupy. Dodać też listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Śmietanę połączyć z mąką i przelać do garnka z zupą. Wymieszać. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Posypać posiekaną natką pietruszki.